מולטיויטמין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

03/01/2004 | 20:10 | מאת: אהובה

שלום, אני בגיל המעבר, בדיקת צפיפות עצם הראתה- אוסטיאופניה. אני נוטלת כדור סידן אחד ביום, קלטרייט 600 +D, וכן כדור מולטיויטמין אחד. אני מבקשת לדעת אם יש הבדל משמעותי בהרכב ובאיכות כדורי המולטיויטמין השונים, של צנטרום, של דרך -חיים ושל פארמטון? האם סוג מסויים מתאים יותר במצבים מסויימים? האם רצוי לעשות הפסקות לתקופות זמן מסויימות בלקיחת הכדור? תודה.

04/01/2004 | 22:36 | מאת:

אהובה שלום, תחילה בהתייחס לאוסטאופניה, בנוסף לנטילת תוסף סידן עליך להקפיד על דיאטה עשירה בסידן ( צריכת הסידן המומלצת לאשה בגילך הינה כ 1500 מ"ג סידן ביום). מקורות מזון עשירים בסידן כגון: מוצרי חלב, טופו ומוצריו, דגים הנאכלים על עצמותיהם ועוד. בנוגע למולטיויטמינים הספצפיים שציינת, אין ביניהם שינויים מהותיים אך תוודאי שאת נוטלת מולטיויטמין המותאם לגילך בברכה, רונית ענבר

05/01/2004 | 19:50 | מאת: מריוס ויטנר

אהובה שלום, חשוב להבין שלפני שמחליטים לקחת כדורים (תרופות, מולטיויטמינים וכו') חייבים לבדוק את התזונה. תזונה לא מתאימה לא רק שלא תספק את המרכיבים החיוניים לשמירת הבריאות, אלא תגרום גם לאיבוד מרכיבים אלה מתוך מאגרי הגוף. עם עליה בגיל, חייבים להקפיד על איכות התזונה מאחר ויכולת ההטמעה של הגוף נמצאת בירידה. כדורי הויטמינים לא יספקו לעולם מה שהגוף יכול להפיק רק מתוך המזון הטבעי. לכן ע"מ להמנע מתקוות שווא, רצוי להתייעץ בתזונאי/נטורופת לגבי הדרך הכי טובה לטפל בבעיתך ולא להסתפק רק בהמלצות הרופאים. בהצלחה.

05/01/2004 | 22:52 | מאת: אהובה

שלום, תודה לרונית על תשובתך. תודה למריוס על תשובתך. האם תוכלו להמליץ על ספר מוצלח ויעיל, שבו מפורטים כל המאכלים על פי תכולת וכמות הויטמינים שקיימים בהם? שמעתי בזמנו על ספר של גוגנהיים, אבל אין לי את שמו המדוייק. תודה מראש.