כרום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

08/06/2004 | 13:14 | מאת: דולי

אני בת 27, שמנה , סובלת מתסמונת השחלות הפוליציסטיות ומנסה להיכנס להריון. במטרה לעזור בהפחתת התשוקה למתוק הומלץ לי ע"י הדיאטנית לקחת תוספת כרום. האם מותר בשלבי תכנון הריון או בהריון עצמו? [בלוטת התריס תקין].

08/06/2004 | 19:41 | מאת: יואל שניאור-נטורופת

היי הייתי בודק קודם את רמת ההומוציסטאין ומטפל קודם בזה ובכך לסייע לך להכינס להריון, הממצא הינו ממחקר אחרון שהתבצע ב"אסף הרופא" ע"י דר שכטר. בעניין הכרום, אם הינו בכמות - מינון סביר א צריכה להיות בעיה. מעבר לכך הייתי מנסה לבדוק מהו המניע להשמנה בפן הרגשי (פיצוי למשהו.....) ולטפל בזה במקביל. בבריאות טובה!

10/06/2004 | 10:42 | מאת:

דולי שלום, כרום נחקר בעיקר בהקשר של איזון סוכרת, כשנבדק בהקשר של ירידה במשקל לא נצפה יתרון. בהנחה שמטרתך היא לרדת במשקל לא נראה שלכרום יש יתרון. בברכה, רונית ענבר

10/06/2004 | 22:07 | מאת: יואל שניאור-נטורופת

םידירצילגירט ,רכוס לש תוהובג תומר ןוזיאב עייסמ ךלהמב ותשרפה ןוזיאב ,ןילוסניא רוציב עייסמ .לורטסלוכו יבצמב םג ליעי ןכל .םדב רכוסה תומר תוסיוובו םויה . הימקילגופיה .לקשמ תדרוהב עייסמ ,תומימחפלו םירכוסל ההימכ תיחפמ יעבט ףילחת הווהמ .ןמוש תפירש רפשמו םירירש תיינב ריבגמ .ףוג חותיפב םיקסועה םיאטרופס רובע םידיאורטסל הגיפס החיטבמה ,םורכ לש תפסונ תינגרוא הרישק .תוילבט תרוצב ,תילמיטפוא