תחליפי ויטימים קבועים?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

08/06/2004 | 12:24 | מאת: איתי

שלום ,אני סטודנט בן 22 ועקב אורח החיים שלי בחצי שנה האחרונה אני כמעט ולא אוכל פירות ונדיר שוירקות. בעקבות זאת רכשתי חפיסת צנטרום מולטיויטמין שאמורה לספק לי את רוב החומרים החיוניים שלהם אני זקוק. אני בחור מאוד בריא בד"כ והמזון שלי מגוון חוץ מזה. שאלתי - האם ניתן לתחזק גוף בריא עם מניעה מוחלטת כמעט של פירות וירקות תוך כדי הקפדה על משטר גלולות ויטמינים יומיות? -איתי. :)

08/06/2004 | 19:45 | מאת: יואל שניור-נטורופת

היי גלולות ויטמינים ומינראלים אינם תחליף לאוכל!!! לפירות וירקות יש תפקידים חיוניים אחרים מעבר לויט' והמינראלים, שאגב המינונים בהם , כיום, לא מזיהירם...... הסיבים התזונתיים, סוכר, פלבנואיידים, וחומרים אחרים הנמצאים בהם הם עושים את העבודה. בבריאות טובה!

10/06/2004 | 10:55 | מאת:

איתי שלום, ניתן לחיות היטב עם כיסוי של כדורי ויטמינים ומינרלים בפורמולות מאוזנות. אם זאת, לפירות וירקות יש משמעות בתזונה היומית מעבר לתכולת הויטמינים והמינרלים. מזונות אלו מכילים סיבים תזונתיים התורמים לבריאות וכן משרים שובע ומאפשרים גיוון. רצוי מאד לשלב רכיבי מזון אלו גם באורח חיים אינטנסיבי סטודנטיאלי. דוגמא: ירקות ניתן לחתוך ולשמור יומיים במקרר בכלי פלסטיק סגור (לא מתובלים), ניתן לקחת בתיק פרי או שניים לאכילה במשך היום ועוד. בברכה, רונית ענבר