צליאק בגיל 21

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

04/06/2004 | 15:19 | מאת: קצת חוששת!

שלום, יש לי שנים בעיה - לפעמים יש לי עצירות ולפעמים שלשולים- אף פעם זה לא "רגיל"- הייתי בטוחה שזה תלוי בכמות השתיה והסיבים- אבל לאחרונה אני מקפידה מאד על הכל- הרבה מאד סיבים(לא יותר מדי) שותה כ 2 ליטר מים ביום וכו. אך עדין יש לי לפעמים עצירות 3 ימים- ואז אני משלשלת כ 4 -5 פעמים ביום. לאחרונה ניסיתי להמנע מלחם ואורז לבן ו3 ימים לא נגעתי במוצרים שמכילים קמח, הרגשתי הרבה יותר טוב, והבטן שלי שתמיד נפוחה(גם כשהייתי מאד רזה) היתה הרבה פחות. אני צמחונית ולכן (כנראה) גם אנמית.גיליתי שאפשר לגלות רגישות לגלוטן גם בגיל שלי.. האם ייתכן צליאק בגיל 21? אני בצבא וזה קצת יותר בעייתי להגיע לרופא מומחה. יש לי שתי שאלות עיקריות- 1.מהם הסימנים שמחייבים שיהיו לאדם שיש לו רגישות לגלוטן? 2.איזו בדיקות עליי לבקש מרופא היחידה? ובנוסף, האם זה נפוץ לגלות צליאק בגיל כזה? אני מאד לחוצה.. תודה מראש, שבת שלום!

07/06/2004 | 14:25 | מאת:

שלום רב, ניתן לאבחן צליאק בכל גיל, יש לפנות לרופא היחידה והוא ידע להפנותך לבדיקות הרלוונטיות. יש אנשים שיש להם רגישות לגלוטן ואינם מראים כל תסמינים חיצוניים לעומתם יש אחרים שסובלים מנפיחויות, כאבי בטן, שלשולים, עצירויות ועוד. בברכה, רונית ענבר