ציפורניים סדוקות ומתפצלות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

30/05/2004 | 14:09 | מאת: נירה

אני בת 54 - סובלת לאחרונה מציפורניים מפוצלות וסדוקות בקצוות. תופעה שהחלה בחצי השנה האחרונה ומאז רק החמירה. ניסיתי כבר מספר סוגי לק לחיזוק ציפורניים, לקיחת כדורי ברזל (למרות שלא חסר לי HGB 14.1). ניסיתי גם תכשיר יקר של Nail TechII ללא כל השפעה. אודה על כל עצה, תודה, נירה

02/06/2004 | 09:44 | מאת:

נירה שלום, צפרניים שבורות ומתפצלות אינן בהכרח קשורות לתזונה. אם זאת כדאי לבדוק אם יתכן חוסר בברזל ו/או אבץ. יתכן גם חוסר בחלבון אם כי מצב זה נדיר יותר באוכלוסיה בריאה. ניתן לעשות הערכה תזונתית אצל דיאטנית בקופת חולים לצורך זה או לקחת מולטיויטמין ולראות אם יש שיפור. בברכה, רונית ענבר