בדיקות לפני כניסה להריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

29/05/2004 | 21:22 | מאת: פני

אלו בדיקות לבצע לפני הכניסה להריון? אני ובן זוגי אשכנזים. היכן לבצע את הבדיקות? מה כלול בסל הקופה?

30/05/2004 | 00:03 | מאת: יואל שניאור-נטורופת

היי הפורום אינו עוסק בעניין זה אלא בעיקר בהפניה לגורמים המקצועיים ותזונה. בכל מקרה, אין מניעה ליטול מולטי ויטמין המכיל ח' פולית ושיהיה בו מינימום של 400 מק"ג ליום, בכדור אחד או שניים (תלוי בחברות השונות). ואגב רצוי להתחיל 3 חודשים לפני ההריון. בעניין בדיקות מקדימות כמובן שיש מקום לביצוע בדיקות גנטיות בסיסיות, ומעבר לזה אם יש חשד כלשהו למחלה ספציפית לפעול בהתאם. אפשר לבקש הפניה מרופא המשפחה. חשוב מאוד: האם שניכם באותה קופת חולים? ויש לחשוב על זה במידה ויש בעיות רפואיות. בבריאות טובה!

30/05/2004 | 09:51 | מאת:

פני שלום, פורום זה עוסק בויטמינים ומינרלים, תתיעצי עם רופא הנשים שלך לגבי בדיקות גנטיות מומלצות או עם המכון הגנטי. בברכה, רונית ענבר