צמחונות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

16/05/2004 | 20:05 | מאת: שרית

שלום רב. אני מיניקה את בתי בת השנה וארבע, ובנוסף אני צמחונית. מה עלי לקחת בכדי להשלים את הויטמינים הדרושים, מלבד מוצרי סויה (טופו אני אוכלת לפחות פעם בשבוע ובשאר הימים תחליפים כגון שניצל סויה או נקניקיות) וביצים? תודה על התייחסותך שרית

18/05/2004 | 22:46 | מאת:

שרית שלום, כצמחונית עליך להקפיד על השלמות תזונתיות מתאימות( במיוחד כשאת מניקה). יש לעקוב בעיקר אחר רמות הברזל ,ויטמין B12 ואחר צריכה נאותה של סידן. מומלץ לגשת לדיאטנית להדרכה והתאמת תפריט אישי אשר יבטיח צריכה נאותה של כל רכיבי המזון הדרושים. בברכה, רונית ענבר