אנמיה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

10/05/2004 | 11:46 | מאת: שירן

אני בת 21 וסובלת מאנמיה בערך 7 שנים. לאחרונה עשיתי בדיקת דם ורמת ההימוגלובין שלי 9.5. הרופאה נתנה לי מרשם לכדורי ברזל ונטלתי למשך חודש והפסקתי כיוון שהכדורים גורמים לי לחשק לאכול. האם יש דרך נוספת, מלבד כדורי ברזל, שיכולה לעזור לי בהעלת רמת ההימוגלובין?

11/05/2004 | 19:12 | מאת:

שירן שלום, הטיפול הראשוני המקובל ביותר לאנמיה אשר מקורה בחוסר ברזל הינו מתן תוסף ברזל, ישנם בשוק תכשירים רבים של ברזל כדאי שתנסי להחליף את התכשיר. האם את צמחונית? מומלץ במקביל לשלב בדיאטה מזונות עשירים בברזל כגון: בשרים, עופות, דגים ועוד בברכה, רונית ענבר

21/05/2004 | 22:37 | מאת: מיכל

אז מה הבעיה אם הכדורים נותנים לך חשק לאכול?