תחליף לדברי חלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

01/01/2004 | 11:45 | מאת: רותי

ב"ה שלום לך רונית אני אם לארבעה ילדים בת 38. לפני כשנה אובחנתי כאלרגית לדברי חלב, איני מסוגלת לעכל שום דברי חלב, הם גורמים לכאבי בטן איומים וכל הסימפטומים שקשורים בזה. מאז למעשה איני צורכת דברי חלב, ולמעשה אני מרגישה כל הזמן חלשה, למעשה לפני כחצי שנה התגלה בבדיקת דם שערכתי כי יש לי ערך של 20 בברזל. אני יודעת שזה נמוך, אבל אני לא יכולה לקחת כדורי ברזל מפני שאז יש לי בעיות עיכול קשות מאוד, ניסיתי לקחת ברזל טבעי, איני יודעת אם זה עזר. מה אפשר עוד לאכול על מנת להתחזק. רציתי לשאול האם משום שאיני צורכת למעשה סידן מפני שאיני אוכלת דברי חלב, יכולה להיווצר לי בריחת סידן? ואילו תחליפים יש לסידן? תודה רותי

01/01/2004 | 15:03 | מאת: shay eyal

שלום רותי התלונה העיקרית ממנה את סובלת היא בשפה המיקצועית אי סבילות למוצרי חלב והסיבה היא לא בגלל החלבון של החלב או הסידון אלא אותו סוכר של החלב שנקרא לקטוזשבגוף יש חוסר של האנזים לקטז שאמור לפרק אותו חוסר פירוק של בוכר החלב גורם לרקבון של הסוכר של החלב הצטברות של חיידקים פתוגניים במעיים ויצירת גזים שזה אותם בעיות עיכול שיש לך . הטיפול המקובל בדרך כלל בתופעה זו היא: למשך חודש לבצע דיאטת הגבלת מזונות בה מורידים את כל המזונות שיש בהם את חלבון החלב(מוצרי חלב וגבינות ) והתזונה שאוכלים תהיה מורכבת מ: ירקות ירוקים כתומים ,אדומים וכולי. דגן מלא כגון לחם מחיטה מלאה אורז מלא את החלבון לקחתבעיקר ממזונות מן הצומח כגון: משפחת הקטניות: עדשים אפונה וכולי , ודגים בעיקר : טונה ,בקלה הרינג סלמון דגי ים צפוני ובעצם המטרה היא לתת מנוחה לגוף מאתו מזון שלא יכול לעכל לאחר חודש לאט לאט מחזירים את מוצרי החלב לתפריט טיפין טיפין. לגבי האנמיה ישנם שני כדורי ברזל אחד ברזל ציטרט שבאמתאחד מתופעות הלואי שלו הוא עצירות ובעיות עיכול וחוסר ספיגה והכדור ברזל השני הוא ברזל ביסגלינט שנספג היטב ללא בעיות עיקול או כפי שקוראים לא גם:gentel iron (ברזל עדין ) ניתן להשיג אותו בכמוסות אצל חברות הויטמינים. רצוי לקחת את כדורי הברזל בשילוב מזון חומצי שמכיל ויטמין C כיוון שברזל נספג בגוף בעזרת ויטמין C (תפוז אשכולית אוכל פרי הדר אחר או קיווי או מנגו. המזונות שיש בהם סידן: הירקות הירוקים ,דגים , סרדינים ,טחינה ,סוכר דמררה ,מולסה היא מקור טוב לסידן וברזל ,ובמוצרי הקטניות ובחומוס יש גם סידן.

03/01/2004 | 15:37 | מאת:

רותי שלום, המנעות ממוצרי חלב עלולה לגרום לצריכה פחותה של סידן בדיאטה. על מנת להקפיד על צריכה נאותה של סידן יש לשלב מזונות עשירים בסידן ממקורות אחרים כגון: מוצרי טופו, דגים הנאכלים על עצמותיהם ( כדוג' סרדינים) ועוד. במידה וצריכת הסידן אינה מספיקה יש לשקול נטילת תוסף סידן. בענין האנמיה ישנם תוספי ברזל מסוגים שונים והתגובה אליהם מאד אינדיווידואלית - נסי לשנות את סוג תוסף הברזל שאת נוטלת ויתכן שתחושי הקלה .ראי תשובתי לליאור, לגבי העשרת התפריט בברזל. בברכה, רונית ענבר