איבוד ויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

24/04/2004 | 21:21 | מאת: אורה

שלום יש לי שתי שאלות: 1. האם לאחר קליית פיצוחים שונים הם מאבדים מהויטמינים שבהם וכמה? 2. באיזה אתר אני יכולה למצוא פירוט של כמות הויטמינים שיש בכל פרי? תודה על התשובה אורה

25/04/2004 | 10:53 | מאת:

אורה שלום, פיצוחים שןנים עשירים בעיקר בויטמין E ומגנזיום ואשלגן, ויטמין E מושפע במעט מתהליכי חימום ומגנזיום לא מושפע כלל. תכולת ויטמינים ומינרלים של פירות וירקות ניתן למצוא באתר של מועצת הפירות והירקות. www.yerek.co.il בברכה, רונית ענבר