דפיקות לב וקוצר נשימה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

22/04/2004 | 18:01 | מאת: ליאור

היי, אני צמחונית אני לא נוטלת ויטמינים. לפני חודש התעלפתי..עשו לי בדיוקת ואם הלב הכל בסדר לפני שהתעלפתי ישבתי סתם בשקט ברגע שקמתי הלב שלי דפק במהירות והתעלפתי. אחרי המקרה הזה..לעיתים קרובות מאוד יש לי דפיקות מהירות קוצר נשימה..וחולשה האם חוסר בויטמינים יכול להיות הסיבה? חברה טובה שלי לומדת לאחות אז היא אמרה לי שאלה סימנים של אנמיה...יש הגיון בדבריה?

25/04/2004 | 09:53 | מאת:

ליאור שלום, עשית לאחרונה בדיקות דם? אורח חיים צמחוני מחייב מעקב בעיקר אחר מאגרי ברזל וויטמין B12 , חסרים בפרמטרים אלה עלולים לגרום לאנמיה שעשוייה להתבטא בחולשה ועייפות. בברכה, רונית ענבר