ברזל/מחסור בRBC

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

09/04/2004 | 13:02 | מאת: עדי

חג שמח, לפני כמה ימים עשיתי בדיקת דם והתגלה מחסור בכדוריות דם אדומות וברזל. כמו כן הB12 היה קרוב למינימום. זה מאד הפתיע אותי כי אני אוכלת בשר כל יום! ממה נגרמו המחסורים האלה? האם זה בגלל שאני לא אוכלת מספיק ירקות? האם כדאי לקחת ויטמינים? האם באמת תוספי ברזל יכולים לגרום לזיהומים בדם? חג שמח , עדי

10/04/2004 | 16:54 | מאת:

עדי שלום, ישנן סיבות שונות העלולות לגרום לחסרים של ויטמין B12 וברזל. יש להתייעץ עם רופא מטפל על מנת לשקול נטילת תוסף ברזל וויטמין B12 ( תוסף B12 במציצה תת לשונית יעיל יותר) ולעקוב בעוד כחודשיים אחר הרמות . במקביל חשוב להקפיד על תזונה מגוונת המכילה מנה בשרים מדי יום . שימי לב כי נוכחות מזונות מסויימים באותה ארוחה מעקבת את ספיגת הברזל ביניהם: תה, קפה, מוצרי חלב ומזונות העשירים בסיבים תזונתיים. בברכת חג שמח רונית ענבר