השלמת ויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

07/04/2004 | 18:58 | מאת: צביקה

שלום. שמי צביקה, בן 30, סובל ממחלת הקרוהן מזה 12 שנה. אני צורך ח.פולית(מעט גבוה בבדיקה האחרונה),בי12 בזריקה אחת לחודש. שאלתי היא לגבי תוספת ויטמינים בעיקר ויטמין מקבוצת B, וויטמין C, רצוי שתהיה קליטה טובה בשל המחלה. איזה מוצר עדיף, האם שמרי בירה טובים, האם רצוי אורגני וכו'. בתודה, צביקה.

10/04/2004 | 16:37 | מאת:

צביקה שלום, על מנת להעריך חסרים אפשריים יש צורך בהערכה תזונתית מפורטת המתחשבת בפרמטרים רבים ביניהם: אופי המחלה כעת, טיפול תרופתי, בדיקות דם, מעקב משקל ועוד. מומלץ לפנות לדיאטנית המתמחה בנושא. בברכה, רונית ענבר

10/04/2004 | 19:07 | מאת: אבי

בדלקת קרוהון לפי ניסיוני יש לטפל ע"י תוספי תזונה. משקה אלוורה,ביפידופורס + ומינרל צי טוניק.בתוך זמן קצר מאד תרגיש הקלה בסימפטומים.