ויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

06/04/2004 | 16:50 | מאת: יוסי

לאחר בדיקת סוכר בצום שערכה היה גבוה (108) החליטה הרופאה לעשות לי בדיקת דם להומוציאסטין -בבדיקה התגלה ערך של 15, הרופאה המליצה לי לקחת ויטמינים חומצה פולית B6+B12. האם אפשר להסתדר גם ללא הויטמינים אלא רק באמצעות האוכל?האם יש סוג אחד של ויטמינים המכיל את כל הויטמינים הנ"ל? האם אני צריך לעשות דברין נוספים מבחינת האכילה בשל רמת הסוכר הגבולית שלי? אציין כי יש לי עודף משקל של כ-25 ק"ג. תודה

07/04/2004 | 17:40 | מאת:

יוסי שלום, 1.הומוציסטאין הינו גורם סיכון בלתי תלוי לבעיות לב וכלי דם ולכן רמות גבוהות דורשות טיפול. הטיפול ברמות גבוהות של הומוציסטאין בדר"כ משלב נטילת חומצה פולית, B12 ו B6 -ישנם תכשירים המיועדים לטיפול בהומוציסטאין ומכילים רכיבים אלו במינונים הרצויים. 2. השמנה מקדמת בין השאר גם בעיות של סוכרת. על מנת לטפל ברמות הסוכר הגבוליות חשוב שתפנה לדיאטנית להדרכה והתאמת תוכנית הרזיה המשלבת פעילות גופנית. בברכת חג שמח רונית ענבר