נשירת שיער-ודיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

30/03/2004 | 17:15 | מאת: מור

שלום, אני סטודנטית בת 21 וחיה לבד. לצערי מאז ומתמיד לא הקפדתי על תפריט ןעל הרגלי אכילה בריאים.אני כמעט ולא אוכלת ירקות ופרות ועוד... בחודשים האחרונים יש לי נשירת שיער חזקה מהרגיל לתקופה זו,יש צמיחה חדשה אך לא נראה לי שזה מאוזן. האם יש קשר לאוכל והאם יש ויטמינים מומלצים? בתודה מראש

30/03/2004 | 22:42 | מאת: נבו מליק - נטורופת

שלום מור. אכן ישנו קשר בין תזונה לקויה ונשירת שיער מאחר ואת השערה מזינים מרכיבים רבים בינהם ויטמינים ומינרלים חשובים וחומצות אמינו. ציינת פרט נוסף - את מגורייך לבד. אני מניח שלא ציינת פרט זה לחינם ואם אני מבין נכון זה בהחלט לא מקל על חייך.ישנו קשר גם עם חוסנו של השיער ומצבים ריגשיים מסויימים. בטרם תפני לנטילת תוספים המצויים בשפע... רצוי מאוד לבצע בדיקות דם כלליות שיכללו גם את מינרל האבץ. רופא המשפחה יודע מה לעשות עם זה. לאחר מכן ועל פי התוצאות אוכל להמליץ לך לקחת תוסף זה או אחר. אני מאחל לך שתמצאי בן זוג אוהב , תומך ואיכותי. חג שמח.

07/04/2004 | 10:56 | מאת: עידית

שלום לך אני רוצה להגיד לך כי ויטמינים ממש לא עוצרים נשירה גם לא מינרלים ובטח לא חומצות אמינו הנמצאות בשפע בכל מזון ונטלתי כמות גדולה וללא תוצאה כמובן. מה לא ניסיתי והנשירה ממשיכה. עידית

01/04/2004 | 10:56 | מאת:

מור שלום, כדאי לערוך בדיקת דם ולברר רמות B!2, אבץ וברזל וכן תפקודי בלוטת התריס ולהתייעץ עם רופא עור. בנוסף יש להקפיד תזונה מאוזנת ומגוונת המכילה רכיבים מכל קבוצות המזון( מוצרי בשר, חלב, פירות, ירקות ועוד...) בברכת חג שמח רונית ענבר

01/04/2004 | 10:56 | מאת:

מור שלום, כדאי לערוך בדיקת דם ולברר רמות B!2, אבץ וברזל וכן תפקודי בלוטת התריס ולהתייעץ עם רופא עור. בנוסף יש להקפיד תזונה מאוזנת ומגוונת המכילה רכיבים מכל קבוצות המזון( מוצרי בשר, חלב, פירות, ירקות ועוד...) בברכת חג שמח רונית ענבר