שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

29/03/2004 | 15:30 | מאת: ליטל

האם זה טוב ליטול ויטמין C ? האם זה מומלץ רק בחורף ?

29/03/2004 | 16:31 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי מה מטרת הנטילה של הויט? אני ממליץ על נטילת ויט' באופן קבוע של 500 מ"ג ליום למניעה וחיזוק הגוף. למרות ששוב אם את מעשנת, נוטלת תרופות שונות, ועוד הפרעות אחרות שיש לנו בחיי היום - יום יש מקום לנטילה זאת ואולי גם ליותר, תלוי בנסיבות. על כל שלושה חודשים לעשות שבועיים הפסקה או לחילופין יום בשבוע לדלג. אגב, יש חשיבות לסוג הויט' C : ישנם 2 סוגים החומצי והאינו חומצי, אם יש לך בעיות עיכול כגון: אולקוס וכד' רצוי את הלא חומצי. בבריאות טובה ושלמה!

31/03/2004 | 10:57 | מאת:

ליטל שלום, ויטמין C חיוני למבנה רקמות החיבור בגוף ותפקודן מכאן להחלמת פצעים, חבלות וכוויות. מסייע בספיגת הברזל מהמזון . בספרות האפקט של ויטמין C במצבים של דלקות גרון והצטננות שנוי במחלוקת. בברכה, רונית ענבר