פשתן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

25/03/2004 | 20:04 | מאת: אסתי

שלום גב' עינבר: המליצו לי לקחת כף פשתן ליום בכוס יוגורט. אמרו לי שיש בזה אומגה - 3 ושזה טוב לעיכול. ברצוני לדעת האם זה נכון, האם זה יפריע לי לדיאטת הרזיה, כמה קלוריות יש לזה, ומה ידוע לך על הפשתן. האם את ממליצה לקחת את זה? בתודה, אסתי

25/03/2004 | 22:29 | מאת:

אסתי שלום, זרעי פשתן מכילים חומצות שומן מסוג אומגה 3 בנוסף לסיבים תזונתיים ( ליגנן). עשויים לסייע בהסדרת פעילות מעיים, בשיפור פרופיל שומנים ועוד - כף זרעי פשתן לא תפריע לנסיונות הרזיה להיפך... בדר"כ מקובל להשרות את זרעי הפשתן במים לפני אכילתם. בברכה, רונית ענבר