selenium

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

22/03/2004 | 13:47 | מאת: שמעון

האם יש חשש לעודף מהמינרל הזה אני נוטל כ 200 mcg ליום . ואם יש קשר למינרל הזה לתת פעילות התריס . יש לציין שאני חולה בסכורת 2 וגם בתת פעילות התריס ונוירופתיה ברגלים מאוד חזקה וגם נוטל ויטמין E כ 1000 mcg ביום. האם יש חשש גם לעודף גם מהויטמין הזה אשמח לקבל את דעתך + המלצות למשהו (ויטמין מינרל) כדי להקל על על הנוירופתיה.

25/03/2004 | 11:23 | מאת:

שמעון שלום, לקיחת 200 מיקרוגרם של סלניום למשך מספר שנים לא הראתה תופעות רעילות, עם זאת כמויות הגדולות פי 2 ויותר מאלה עלולות לגרום לבחילות, הקאות, עייפות, נשירה, שלשולים, אי שקט ונאורופטיה.יש לזכור שסלניום מתקבל גם במזון. מינון זה של ויטמין E לא נחשב למינון היכל לגרום לרעילות. נורופטיה סוכרתית הינה סיבוך של מחלת הסוכרת, הפיכה באופן חלקי בעיקר בשלביה הראשונים, איזון הסוכרת הוא המפתח לשיפור המצב. בברכה, רונית ענבר