עייפות כרונית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

20/03/2004 | 16:47 | מאת: אוסנת

שלום אין לי מושג אם הגעתי למקום הנכון, שאלתי ממה נובעת עייפות ? אני עובדת 9 שעות ביום ולפעמים 8 , כשמגיעה השעה 9 בערב פשוט העיניים שלי נעצמות אני מנסה להחזיק מעמד אך לא יכולה , בעבר התגלה אצלי חוסר בB12 וקיבלתי זריקות פעם בחודש במשך 3 חודשים , עכשיו כבר חודשיים שאיני מקבלת זריקות שאלתי האם יש קשר בין השניים? או האם יש חוסר בויטמין אחר הגורם לעייפות כזאת , יש לציין שזה מאוד מתסכל אותי ואת בעלי למרות שהוא מאוד מבין אך אני חושבת שיש גבול לעייפות. ( אני צימחונית כבר 14 שנה ומעולם לא התגלה חוסר בויטמין B12 רק לפני כחמישה חודשים הערכים בדם ירדו ל- 179 ואז הוחלט על זריקות) בכל אופן עכשיו התחלתי לאכול דגים ובעיקר טונה כדי לקבל B 12 דרך המזון) תודה אוסנת

20/03/2004 | 19:19 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי לא ציינת אם אחרי קבלת הזריקה מצבך השתפר? בכל מקרה, שוב כמו ברוב התשובות כאן, יש מקום ליטול ובמיוחד צמחונים, תוסף של B12 ללא קשר למזון, לעשות ניטור - בדיקת דם מיידי פעם ולעקוב. וליטול בהתאם. אין סביה ,כיום בעולם המערבי, להגיע למצב של חוסר חמור ובכך להגיע לפתולוגיות שונות ומגוונת שלפעמים הם נזק בלתי הפיך!!! בלי קשר רצוי לבדוק את הקטע הרגשי שלך ולטפל בהתאם! בבריאות טובה ושלמה!

21/03/2004 | 23:54 | מאת:

אוסנת שלום, יש מגוון סיבות העלולות לגרום לעייפות ביניהן אנמיה שעלולה להיווצר כתוצאה מחסר ברזל או ויטמין B12 .כדאי להתייעץ עם רופא מטפל ולערוך בדיקת דם לבירור רמות המוגלובין ו B12. בהיותך צמחונית יש סיכון להווצרות חסרים ברכיבי תזונה מסויימים כגון: ברזל, B12, אבץ ועוד, מומלץ להקפיד על תפריט מאוזן ועל תחליפים מתאימים. בברכה, רונית ענבר