מחסור ב B12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

20/03/2004 | 15:11 | מאת: מאי

אני סובלת כבר שנים ממחסור ב B12 ומטופלת בזריקות כל חצי שנה בקירוב . רציתי לשאול האם יש קשר בין החוסר בויטמין זה לבין דיכאון?

20/03/2004 | 19:11 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

מאישלום! ממליץ לך ליטול בלכסנית (סוכריה למציצה) את הויטמין באופן קבוע ובכך לא להגיע לזריקות, אלא, אם יש בעיה ספציפית בספיגה ואושרה ע"י בדיקות כגון: IF, ורמת מינראלים אחרים בדם., לא ציינת אם את צמחונית! ישנם מחקרים הקושרים בין רמת הויטמין לדיכאון והכל תלוי בכמות החוסר, בזמן החוסר ועוד פרמטרים אחרים. הטיפול בך צריך להיות משולב הן בתזונה - כבסיס והן באמצעים רגשיים, אין לשייך או להאשים את המחסור בדיכאון או להיפך.... בבריאות טובה ושלמה!

21/03/2004 | 11:37 | מאת: מאי

אני מודה לך על תשובתך, רציתי לציין שאינני צימחונית ואני מקפידה לאכול בשר כל יום כך שכנראה מדובר בבעיית ספיגה , מעולם לא עברתי בדיקה שיכולה לאשר זאת , ולא ידעתי כי קיימת בדיקה שנקראת IF ... רציתי לשאול אם מחסור בחומצה פולית קשור למחסור ב B12 ? ואולי המכלול של שניהם הוא זה המשפיע עלי מבחינה נפשית?

21/03/2004 | 11:37 | מאת: מאי

אני מודה לך על תשובתך, רציתי לציין שאינני צימחונית ואני מקפידה לאכול בשר כל יום כך שכנראה מדובר בבעיית ספיגה , מעולם לא עברתי בדיקה שיכולה לאשר זאת , ולא ידעתי כי קיימת בדיקה שנקראת IF ... רציתי לשאול אם מחסור בחומצה פולית קשור למחסור ב B12 ? ואולי המכלול של שניהם הוא זה המשפיע עלי מבחינה נפשית?

21/03/2004 | 15:12 | מאת:

מאי שלום, עלול להיות קשר בין מחסור B12 לבין דיכאון בעיקר באוכלוסיה המבוגרת. בברכה, רונית ענבר