חסר של ויטמין סמוי.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

24/12/2003 | 15:52 | מאת: גולי

שלום לדיאטנית. אני בת חמישים ושתיים.סובלת מעודף משקל ניכר .ויש לי עודף קולסטרול מסוים.אני סובלת מבצקתיות.כל הבדיקות לברור הבצקות לא העלו דבר. בדרך כלל התזונה שלי כללה מעט בשר ושומן מהחי.ומלח דל נתרן. לפני שנה הייתי בביקור בארצות הברית.לא שמרתי על דיאטה הרבתי באכילת בשר אדום ושוקולד.ואכלתי מלוח בלי הגבלה.ומעטתי בפעילות גופנית.כשחזרתי ארצה נוכחתי להפתעתי שירדתי באופן ניכר במשקל וכל הנפיחות והבצקות נעלמו.. ודווקא כאשר שבתי לתזונה דלת החלבונים והשומנים העלתי שוב במשקל. לאחרונה התגלה גם חסר בויטמין b12 .מה דעתך עלי לעשות. מלבד לקחת את הויטמין החסר..לתשובתך אודה.

25/12/2003 | 13:54 | מאת:

גולי שלום, שאלתך מורכבת ודורשת התייחסות אישית ע"י רופא מטפל ודיאטנית קלינית. באופן כללי שינויים באורח החיים ( כמו נסיעה לחו"ל) עשויים לגרום לשינויים במשקל. בברכה, רונית ענבר