העור ובריאותו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

11/03/2004 | 16:30 | מאת: מאור

שאלתי היא אילו ויטמינים אחראיים לבריאות העור ובריאותו....... והיכן הם נימצאים

13/03/2004 | 17:46 | מאת: נבו מליק - נטורופת

קיימת קבוצת ויטמינים ממשפחת B שלהם תפקיד חיוני בבריאות העור ולא רק .. כמו כן במידה ואתה מתכוון למחלה מסויימת כרונית או לא , צריך לדעת למה אתה מתכוון. ישנן מחלות עור כרוניות שבהן קיימת אב - נורמליות של מערכת החיסון כמו בפסוריאזיס , זאבת ועוד . ישנן בעיות עור המשויכות להיעדר פגמנטציה (ויטליגו) או חוסר בחומצות שומן אומגה 3 ןאומגה 6 . ישנן בעיות עור כמו פטריות שונות הקשורות לבעיות עיכול לא תקינות ולעיתים עומס יתר על הכבד .עור זה עולם בפני עצמו ושמירה על בריאותו היא לדאוג קודם כל וראשית כל לפרק מתח פנימי שמצטבר (בוודאי בארצנו הקטנה והמוכה) מאחר ומתח משפיע רבות על מראה העור. כמו כן ריבוי של שתייה של מיים איכותיים ונטילת אנטי אוקסידנטים מעת לעת ותחת המלצה אישית. מקווה שעזרתי והרבה בריאות. נבו מליק.

13/03/2004 | 18:56 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי מעבר לכך שקיים פורום נטורופתיה והמטרה היא הן לתת עיצות מקצועיות והן לקדם מודעות לציבור, קיים הפורום הזה שהוא ספצ יפי לנושא הויטמינים, אולם, הידע שיש לנטורופתים הינו גבוה ולא תמיד בא לידי ביטוי במקומות הנכונים, הנטורופתיה לא רק מסתכלת על הויטמינים והמינראלים כי אם ואולי בעיקר על הפן התזונתי המלא, הפן הרגשי - נפשי ולו גם השפעה על התזונה וכמובן הפן הפיזי שגם עליו השפעה מוחלטת בתזונה. היופי הינו השילוב - האינטגרציה בין כל ההיבטים השונים ולהביא את האדם למשמעות ומודעות אחרת. בבריאות טובה ובהצלחה לכולנו.

14/03/2004 | 15:12 | מאת:

מאור שלום, בריאות העור מושגת בצורה הטובה ביותר ע"י שתיה מספקת והימעות מחשיפה לשמש. ויטמין E בהיותו אנטיאוקסידנט עשוי להשפיע על שלמות העור. בברכה, רונית ענבר