התכוצויות שרירים בלילה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

03/03/2004 | 17:14 | מאת: שרירים

אני סובלת לעיתים מהתכווצויות שרירים פתאומיות.מכאיבות מאוד באמצע הלילה.בשוק הרגל.(החלק שמעל הקרסול)זה התחיל לי כשהיתי בהריון ומאז זה נמשך לסרוגין במשך השנים.מופיע רק בלילה. אמרו לי שיתכן שזו תופעה של חסר מגנזיום האם מוכרת לך תופעה כזו.

04/03/2004 | 10:14 | מאת:

שלום, כדאי לערוך בדיקת מגנזיום, מחסור במגנזיום עלול לגרום לתופעות שאת מתארת. בברכה, רונית ענבר

13/03/2004 | 17:51 | מאת: נבו מליק - נטורופת

שמגנזיום פועל טוב יותר בגוף בנוכחות ויטמין B6 . פרט לכך התסמינים שתיארת בהחלט יכולים לנבוע מחוסר במגנזיום אולם לא רק. גם חוסר בביוטין , ויטמין מקבוצת B יכול לגרום להתכווצויות אפילו חזקות ותכופות יותר מחוסר במגנזיום. כפי שציינה רונית כדאי לבדוק זאת , יחד עם זאת נטילת קומפלקס ויטמיניB אינה מזיקה אלה להיפך. הרבה בריאות. נבו מליק.