כמה שאלות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

29/02/2004 | 04:52 | מאת: נעמה

יש לי רמה נמוכה של B12 ואני גם אוכלת בשר כפעמיים בשבוע, בהריון נאמר לי לקחת את בתוסף ואני מתלבטת האם לקנות 1000 מ"ג או 5000 מ"ג? ועוד שאלה, האם בתותים יש איזשהם ויטמינים (חוץ מהחומרי הדברה...)? ושאלה אחרונה - בעלי לוקח צנטרום ביחד עם סודה לשתיים (מים מוגזים), הוא אומר שהסודה מיד מפרקת את הכדור וכך לא צריך לבלוע את הכדור, האם זה נכון? תודה רבה

01/03/2004 | 13:39 | מאת:

נעמה שלום, לגבי תוספת B12 - כדאי ליטול תוסף למציצה תת לשונית 1000 מ"ג , לחזור על בדיקות הדם כעבור כחודשיים ולוודא שרמת ה B12 עולה. תתות שדה מכיל ויטמין C. לשאלתך האחרונה אין הבדל בין נטילת ויטמינים עם סודה או עם מים. בברכה, רונית ענבר