מיץ חמוציות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

25/02/2004 | 16:59 | מאת: דפנה

שלום, שמעתי ששתיית מיץ חמוציות יכול למנוע דלקות בדרכי השתן בזמן ההריון אך באותה נשימה גם שמעתי שמיץ חצוציות יכול לפגוע בעובר . אני בהריון בשבוע 11 ומתלבטת האם לשתות או לא ? תודה

25/02/2004 | 19:17 | מאת: יואל שניאור - מטפל הוליסטי - נ

היי לא ידוע על בעיה במתן חמוציות בזמן הריון היות ומדובר בפרי נקי לחלוטין. מאידך אם יש לך מקורות למחקר המוכיח להיפך אשמח לקרוא. המלצתי היא : היות והמיץ הינו מכיל ריכוז גבוה של חומר פעיל אין בו כל נזק, אולם, אין בו כל תועלת, למעט הסוכר והקלוריות (נזק או תועלת?) עדיף לקחת כמוסה אחת ליום של חמוציות וגם פרביוטיקה - אצידופילוס (החידיקים הידידותיים) וכל זאת בתנאי שיש לך שכיחות גבוה לדלקת, לא בהכרח בהריון. ישנם אמצעים נוספים לטיפול על בסיס הומאופטי שכך אין צורך למהר בנטילת אנטיביוטיקה. בבריאות טובה ושלמה!

26/02/2004 | 14:46 | מאת:

דפנה שלום, במידה ואת סובלת מדלקות בדרכי השתן יש להקפיד על שתיה מרובה של מים וכדאי לשלב מיץ חמוציות. לא ידוע לי על השפעה של מיץ חמוציות על העובר. בברכה, רונית ענבר

03/03/2004 | 17:04 | מאת: [email protected]

אפשר כיום להשיג בחנויות מסוימות חמוציות קפואות.זה לדעתי יותר בטוח ומהמן.הרוסים שמכירים את הפרי הזה מארץ מוצאם אומרים שהפרי טוב לבעיות כליתיות.משתן וכולי..וגם ידוע שכל פירות היער הם אנטיאוקסידנטים. הצרה היא שהפרי כל כך חמוץ שחייבים להמתיק אותו בצורה כלשהי..ובצורת ריבה הוא בטוח מאבד את ערכו התזונתי.