הרגשת נימול בכפות ידיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

24/02/2004 | 20:23 | מאת: תמר

שלום רב ילדתי לפני כשבועיים וחצי. אחרי הלידה הופיעו לי בצקות בכפות ידיים ובכפות רגליים. עד עכשיו בצקות אלה קיימות, אם כי מעט פחות. מלפני כשבוע ימים התחילה לי תחושה שכפות הידיים "נרדמות" (הרגשת נימול). התחושה מופיעה כמעט איננה נעלמת במשך כל היום. שמעתי שדבר זה מעיד על חוסר ויטמין כלשהו. האם זה נכון, אם כן איזה ויטמין? האם צריך בדיקות מיוחדות, או שאין צורך? בתודה מראש, תמר

24/02/2004 | 23:14 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי היות וחסרים קצת פרטים לתמונה השלמה כגון: איזה יד? האם את מניקה?, בעיות רפואיות אחרות קודמות להריון וכד'. אני מעריך כי את מניקה והבעיה בעיקר ביד ימין ולכן תחשבי על איזה צד את מפעילה יותר? בכל מקרה ויט' B6 יוכל לסייע לך בענין זה, ושוב, בגלל שחסרים עוד פרטים ייתכן כי הייתי משלב איתו עוד מנרל מסויים, רק בהתייעצות עם מטפל רב תחומי. כמובן שאפשר לאכול מזון הגורם להורדת נוזלים - משתן, אולם, מאידך יש חשיבות לשתיה מרובה בגלל ההנקה וכלן יש לעקוב ולהיות במעקב אצל מטפל רב תחומי, שאגב, יוכל להמליץ לך על הרבה נושאים הקשורים בהנקה, עיסוי תינוקות, והיד נטויה..... בבריאות טובה ושלמה ומזל טוב! http://www.metaplim.co.il/a.asp?b=219

26/02/2004 | 09:09 | מאת:

תמר שלום, קודם כל מזל טוב! כדאי לפנות ולהתייעץ עם הרופא המטפל. רונית ענבר