ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

24/02/2004 | 00:01 | מאת: עדי

שלום, מתי כדאי לקחת ברזל כדי שספיגתו תהיה מקסימלית עם האוכל או על בטן ריקה ? מה עושים כאשר אפילו כדורי הברזל עדין של סולגר גורמים לכאבי בטן ? לאיזה תכשיר (שמכיל כמות מספקת של ברזל) אפשר לעבור ? תודה

24/02/2004 | 03:01 | מאת: ירין

ומה עם תכשיר SLOW FE - איך כדאי לקחת שיספג כי אין הוראות על האריזה? והאם עודף ברזל יוצא מהגוף או שהברזל לא נספג ואז יש יציאות כהות? תודה על ההתייחסות

26/02/2004 | 08:22 | מאת:

עדי שלום, חשוב לא לקחת ברזל בסמיכות לאכילת מזונות המעכבים את ספיגתו כגו: מוצרי חלב( סידן) , מזונות המכילים קפאין ( תה, קפה, קולה..) ועוד. התגובה לתכשירי הברזל השונים היא אישית, כדאי לנסות תכשיר אחר ולבדוק. בברכה, רונית ענבר