תה ללא קפאין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

23/02/2004 | 08:47 | מאת: רוני

שלום, אני רגילה לקחת את הויטמינים היומיים ביחד עם תה ללא קפאין וסוכרזית, כי רק עם מים הכדורים עושים לי בחילה, לאחרונה העירו לי שזה יכול להתפריע לספיגה ובעיקר בהריון שהגוף יותר רגיש. האם זה נכון? תודה

23/02/2004 | 10:46 | מאת: יואל שניאור - מטפל הוליסטי

היי ישנם מינראלים מסויימים הנספגים פחות טוב עם קופאין, אולם, לדעתי, אין בכך כדי השפעה מהותית. ויש הנשים הרגישות יותר לקפאין בזמן הריון. המלצתי היא כי תקחי את המולטי שלך עם הארוחה ואז תשתי מיץ או מים ותמשיכי לאכול (מעיין יצירת סנדוויץ לבליעת הכדור....) ולא בסוף האוכל ואז יש תחושה של עליית הכדור ובחילות. מאידך יתכן כי הכדור גדול מידי ואז תפצלי אותו או לחילופין הפורמולה שהינך לוקחת אינה מתאימה לך (אינטואיציה). בבריאות שלמה ושיהיה במזל טוב!

25/02/2004 | 09:23 | מאת:

רוני שלום, הקפאין מפריע לספיגת מינרלים מסויימים ( כדוג' סידן וברזל), אי לכך לא מומלץ ליטול אותם בשילוב עם משקה שמכיל קפאין, ייתכן ותה נטול קפאין הוא פחות בעייתי אך בכל זאת עדיף ליטול עם מים או מיץ. בברכה, רונית ענבר