ויטמין C

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

19/02/2004 | 20:09 | מאת: שלמה

שלום רב האם נטילת ויטמין C במינון של 1000 מ"ג ליום, יכול לגרום להפרעה בתפקודי כבד, או כל נזק אחר? תודה

19/02/2004 | 23:39 | מאת: יואל שניאור - מטפל הוליסטי

היי תראה, אם מדובר באדם בוגר ולא מעשן ואינו נוטל תרופות, נמצא בסביבה נקיה ותזונתו מאוזנת ואפשר להמשיך...... בכל מקרה הויט' נשטף מהגוף מהר יחסית וגם אינו נספג במלואו ולכן לא צריכה להיות בעיה, אם כי, המלצה גורפת היא לעשות הפסקה של יום בשבוע או על כל 3 חודשים רצופים שבועיים. מאידך ישנם כמה סוגי ויט' C ואם יש בעיה במע' העיכול (אולקוס) רצוי לקחת את ה"לא חומצי" - אסטרולה המכיל חומר נוגד חומצה. אנשים עם בעיות בעבר או ברקע משפחתי עם אבנים בכליות או בדרכי מרה צריכים לחשוש יותר ואין לקחת ויט' זה עם תרופות שונות או ברגישות ל- G6PD (עם הסתיגות מסויימת, שלא ארחיב). בבריאות טובה!

20/02/2004 | 18:28 | מאת: שלמה

תודה רבה

22/02/2004 | 08:51 | מאת:

שלמה שלום, ויטמין C הינו מסיס במים, באנשים בריאים בדר"כ לא תהיה בעיה עם צריכת מינון זה. בברכה, רונית ענבר