שאלה לרונית...

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

18/02/2004 | 08:46 | מאת: אמי

שלום רב! אני בתחילת ההריון, בת 32, צימחונית. ניסיתי כל מני סוגי ברזל : פוריק הריון, אקטיפרין-פ. הכל גורם לי לעצירות נוראית למרות שאני נעזרת בתי טיבטי. לאחרונה קניתי בחנות טבע מולטיויטמינים מסוג VITA MOM , אך כמות של הברזל לא מספיקה. מבקשת את המלצתך לסוג של הברזל שניתן לסבול. תודה, אמי

18/02/2004 | 09:47 | מאת: יואל

היי המוצר שהינך לוקחת הינו יחסית בסדר, אם כי יש לשים לב שהמינון המומלץ הינו 4 או 2 טבליות ליום. מאידך יש מולטי ויטמין של חברות אחרות עם כמויות דומות בכדור אחד ויש לכך מספר יתרונות, במידת הצורך אפשר להוסיף עוד כדור ברזל בנפרד על בסיס טבעי השונה מהקוונציונלי הן במבנה הכימי שלו והן בספיגה ובכך פוחתת רמת העצירות, אם כי צואה שחורה הינה אופיניית למי שנוטל ברזל בכלל. לדוגמא: קחי מולטי של חב' אלטמן: אומגה 9 חודשים + ברזל פמינה (של אותה חברה) ואת מסודרת. בקשה קטנה - גדולה: חדלי מייד (מיידיית!!!!) את שתיית תה טיבטי, את גורמת נזק לעצמך והיות ויש שם צמחים מסויימים שאין עליהם מחקרים מדעיים מוכחים בענין העובר!!! בבריאות טובה! יואל שניאור - נטורופת.

18/02/2004 | 09:51 | מאת: יואל

היי שכחתי לציין ותראי זאת גם בהודעה אחרת כאן בפורום (כרגע באותו עמוד): אין לצרוך ברזל עם מוצרי חלב!!! אפילו שהינו טבעי (אן-ארובי). במידה ויש עוד שאלות באופן כללי והן בנושא הריון ולידה בפרט, תוכלי תמיד לשאול, כולל ישירות לאימייל שלי. שיהיה במזל טוב ובבריאות טובה!

18/02/2004 | 10:24 | מאת:

אמי שלום, הייתי ממליצה לך לנסות תוסף ברזל מסוג Gentle iron הוא עדין יותר אך קחי בחשבון שמינוני הברזל יותר נמוכים. על מנת לפתור את בעיית העצירות מומלץ לשתות הרבה מים, להעשיר בסיבים ולא לשתות תה טיבטי. בברכה, רונית ענבר