פרקינסון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

17/02/2004 | 21:59 | מאת: רון

שלום לך רונית רציתי לשאול אם ידוע לך משהוא על מתן ויטמין בי-2 במינון 400 מ"ג לחולי פרקינסון (לוקח ל-דופה). בעקבות מאמר שנכתב בנושא. ידוע לי שויטמין זה הוא מסיס מים ובד"כ אין בעיה עם עודף אך בכל זאת אשמח לשמוע תגובתך. תודה

18/02/2004 | 09:39 | מאת: יואל

היי ויט' B2 הינו יעיל בצורה חלקית, היות ויש לו שרשרת של נספחים בכדי שהוא יספג טוב, הכוונה היא בכדי שהויטמין יספג הוא זקוק גם לויט' B6, ו- B3 במינונים שונים (יחסיות). מאידך כמות גדולה ממנה נשטפת מהר בשתן (ולכן השתן הינו צהוב!!!). ישנם תוספי מזון אחרים יותר יעילים עם הוכחות טובות יותר למצב זה, אולם, יש לברר את רמת המחלה, גיל החולה, תרופות אחרות שנלקחות (אינטרקציות), בדיקות דם (זיהוי מתכות רעילות, הורמונים ואלמנטים אחרים), מצב התזונה ועוד.... יש לבור ראיון עומק אצל מטפל רב תחומי ורק אז לבנות תוכנית טיפול אינדווודואלית. בבריאות טובה! יואל שניאור - נטורופת

18/02/2004 | 10:15 | מאת: יואל

היי מצ"ב לך קישור לכמה מחקרים: http://www.igl.co.il/search/?act=all בבריאות טובה

22/02/2004 | 19:40 | מאת: אהד

רצוי מאוד להשתמש בתוספי מזון בצורת משקה שם כל כל הויטמינים במינונים הנכונים לשימוש יום יומי לחיזרק המערכות הפועלות בגוף . לאינפורמציה נוספת תיתקשר לטל:053-370781

22/02/2004 | 08:36 | מאת:

רון שלום, ישנו מאמר אחד שמצא שיש תועלת בתוספת ריבופלבין לחולי פרקינסון עם זאת דרוש יותר מחקר בנושא על מנת לבסס את הממצאים. ריבופלאבין מסיס במים לכן בדר"כ עודפיו מופרשים בשתן( מקנה לשתן צבע צהוב- כתום) , ההמלצה המקובלת לגברים הינה1.3 מ"ג ליום. בברכה, רונית ענבר