ויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

15/02/2004 | 17:25 | מאת: רן

במולטי-ויטמין שרכשתי רשום שזה עם לוטאין שאלתי מהזה לוטאין

15/02/2004 | 23:02 | מאת: יואל

היי לוטאין לוטאין משתייך לקבוצת הקרוטנואידים. הוא אינו מיוצר בגוף אלא נספג דרך המזון. לוטאין מצוי בפירות ובירקות ובעיקר בירקות ירוקי עלים כגון תרד. לוטאין הוא נוגד-חמצון ועיקר פעילותו בהגנה על העין, בה הוא מצוי בריכוזים גבוהים, מפני נזקיהם של רדיקלים חופשיים. הודות ליכולתם לסנן את האור הכחול המגיע מן השמש ויוצרהפיגמנטים המצויים במאקולה משמשים כשיכבת הגנה על הרטינ רדיקלים חופשיים בעין. במחקר הולנדי בו נטלו הנחקרים 10 מ"ג של לוטאין משך 3 חודשים, נמצאה עלייה של %22 בריכוז הפיגמנטים המצויים במאקולה (42-50). במחקר נוסף אשר נעשה באוניברסיטת הרווארד נמצא כי תוספת של 6 מ"ג לוטאין ביום הביאה לירידה של %19 בקצב התפתחות המחלה

18/02/2004 | 10:03 | מאת:

רן שלום, לוטאין הינו קרטנואיד המצוי בפירות וירקות משמש כאנטיאוקסידנט, נוכחותו בגוף תלויה בצריכתו במזון. לוטאין הינו מרכיב שעדיין נחקר נראה כי יכל לתרום לבריאותנו, יש עבודות שמתמקדות בהשפעתו על העיניים. בברכה, רונית ענבר