gout

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

09/02/2004 | 12:09 | מאת: עינת

שלום ! מה זאת דיאטה דלת פורינים? תודה מראש.

11/02/2004 | 08:56 | מאת:

עינת שלום, לסובלים מגאוט בדר"כ מומלץ לשמור או להגיע למשקל גוף תקין, להרבות בשתיית מים,להימנע מצריכת אלכוהול ולהקפיד על דיאטה דלת פורינים. יש להימנע מצריכת מזונות עשירים בפורינים כגון: איברים פנימיים, בשר בקר, סרדינים, אנשובי, קיטניות ועוד. כדאי להתייעץ עם דיאטנית לקבלת הדרכה מלאה המפרטת את המזונות העשירים בפורינים ואת הכמויות שניתן לצרוך מהם. בברכה, רונית ענבר