נטילת ויטמנים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

03/02/2004 | 09:05 | מאת: רונית

אני שנה אחרי לידה, מניקה , בת 40. על דעת עצמי בלבד אני נוטלת פרה-נטאל כדור ביום, אומגה שלוש כדור ביום, E-400 אחד ביום וכדור אחד המכיל סידן,אבץ וברזל. האחרון הינו לחיזוק השיער שלי שמאוד נפגע ב-9 שנים האחרונות , נעשה דליל בקדמת הקרקפת. שאלתי, האם כמות הכדורים אינה מופרזת ? האם יש סיכוי שהשיער שלי יחזור לעצמו ? האם יש מעבר של ויטמנים ליונקת ? תודה מראש.

04/02/2004 | 14:10 | מאת:

רונית שלום, בתקופת ההנקה יש דרישה מוגברת לרכיבי מזון מסויימים ביניהם: חלבון, ברזל וסידן עם זאת אני מניחה שההנקה היא חלקית בהתחשב בזמן שעבר מאז הלידה. לשאלתך הראשונה, יש להתאים את תוספי המזון באופן אישי בהתחשב בדיאטה שלך לכן הייתי ממליצה לך לפנות לייעוץ דיאטטי פרטני. לשאלתך השניה, תלוי מה סיבת הנשירה? לשאלתך השלישית, חלב אם מכיל את כל הרכיבים החיוניים ( כולל ויטמינים ומינרלים) בכמויות הרצויות. רונית ענבר