B12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

13/01/2004 | 08:49 | מאת: הילה

שלום לך, בבדיקה דם שערכתי לפני מס' ימים התגלה אצלי שרמת ה- B12 נמוכה מאד. איני צמחונית, אך גם לא משתגעת על בשר ועופות. ידוע לי שאלה מוצרים שעשויים להעלות את רמת ה- B . השאלה שלי האם ישנם תחליפים טובים לא פחות מבשר שתוכלי לציין עבורי? (הכוונה לאוכל ולא לכדורים למיניהם) כמו כן האם למוצרי חלב ישנה השפעה טובה להעלאת הויטמין בגוף? אשמח לתשובתך. תודה הילה

14/01/2004 | 14:33 | מאת:

הילה שלום, בשר/ עופות ודגים הינם המקור התזונתי הטוב ביותר לויטמין B12. גם מוצרי חלב וביצים מכילים B12 אך בכמות פחותה, ישנם מוצרים מועשרים ב B12 כגון: מוצרי סויה, דגנים ועוד . יש לציין שמנגנון הספיגה של B12 מורכב ויש אנשים בעלי ספיגה לקויה של ויטמין זה. כשרמת ויטמין B12 בדם נמוכה מומלץ בשלב ראשון לאזנה בעזרת תוסף B12 ( למציצה תת לשונית) ואחר"כ לנסות ןלעשות את השינויים הנדרשים בדיאטה. בברכה, רונית ענבר