תחליפי סוכר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

14/12/2004 | 12:45 | מאת: רנה

אני כשנתיים לאחר סרטן שד. במשך כל התקופה נמנעתי מלאכול סוכר אבל אכלתי מוצרים שמיועדים לחולי סוכרת. היום אומרים לי שתחליפי סוכר יותר מסוכנים מסוכר. האם זה נכון? האם גם תחליפי סוכר מזינית את התאים הסרטניים כמו סוכר?

16/12/2004 | 10:06 | מאת:

רנה שלום, בקרב נשים שהיו חולות בסרטן השד יש חשיבות גדולה לשמירה על משקל גוף תקין. אם משקל גופך תקין הינך יכלה לצרוך סוכר במידה במסגרת התפריט היומי. אם יש צורך בירידה במשקל ניתן להשתמש בממתיקם מלאכותיים ע"פ ההמלצות המקובלות המצויינות על כל תכשיר ותכשיר. בברכה, רונית ענבר

24/12/2004 | 13:34 | מאת: צ

אסור לצרוך ממתיקים מלאכותיים בשום צורה ואופן ובטח לא אספרטיים, ההרסני והמסוכן מכולם. אם כבר, עדיף לצרוך סטיביה. אין שום הוראה על שום תכשיר כיצד לצרוך אותו, חוץ מהפניה לאלה הסובלים מ-PKU ושאינם סובלים ממילא אספרטיים. מה שאת אומרת זו הטעיה חמורה. אין לצרוך ממתיקים לשום מגזר באוכלוסיה.