מחסור חמור בויטמין B12 + כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

05/12/2004 | 13:53 | מאת: דבי י.

יש לי כבר שנים מחסור חמור בויטמין B12 - שכידוע צריך לאכול "בשר" כי רק בו יש את הויטמין ומצד שני - הבשר לא טוב לכולסטרול. אני בדילמה. מה לאכול ומה לא ? אמרו לי שזה לא כשור לאוכל כי אני לא סופגת את הויטמין וצריך פשוט לקחת ויטמין בכדורים האם זה הפתרון ? אנא עצתכם. בתודה דבי י. (בת 57).

05/12/2004 | 19:21 | מאת: מורי פישל

תלוי כמה כולסטרול יש לך, מה מהרע ומה מהטוב. בשר זה מהמזונות הראשונים שהאדם אכל ואכל רק את זה. בשר רזה רק יתרום לך. וחוצמזה, מה רע להוסיף מדי פעם כדורי B12?

06/12/2004 | 21:12 | מאת:

שלום רב, מקורותיו התזונתיים של ויטמין B12 הינם בשרים, עופות, דגים, ביצים ובכמות פחותה גם מוצרי חלב ( לא רק בשר בקר..). ישנם אנשים הסובלים מתת ספיגה של ויטמין זה שכן, ספיגתו של ויטמין B12 מורכבת ומתרחשת במספר אתרים של מע' העיכול .בדר"כ במצבים של חסר, מקובל בשלב ראשון להוסיף תוסף ויטמין B12 למציצה תת לשונית ולעקוב אחר רמות הויטמין בבדיקות הדם. בברכה, רונית ענבר