שאלת שקדים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

24/11/2004 | 13:58 | מאת: נוגה

אני בהריון. ההמוגלובין שלי נמוך יחסית (10.7). הבנתי שאכילת שקדים לא קלויים מומלצת. כמה שקדים מומלץ לאכול ביום. עליי לציין שאני ממעטת באכילת בשר (פעם עד פעמיים בשבוע) תודה

25/11/2004 | 22:06 | מאת:

נוגה שלום, בהריון בדר"כ מקובל לשלב תוסף של ברזל ובמקביל להקפיד על אכילת מזונות עשירים בברזל. באופן כללי,המקורות התזונתיים הטובים ביותר לברזל הם בשר ומוצריו(בשר בקר, הודו אדום ועוד). מקורות הצמחיים לברזל כגון: סויה, קטניות, דגנים מועשרים בברזל, ועוד,זמינים פחות ושילוב מזונות עשירים בויטמין C( פלפל, תפוז...) עשוי לשפר את ספיגתו של הברזל. שקדים מכילים מעט ברזל והרבה שומן. בברכה, רונית ענבר