תוסף מזון -אומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

23/11/2004 | 13:59 | מאת: שולי

האם מומלץ לנשים הרות ומניקות לקחת תוסף מזון -אומגה 3 (כאלטרנטיבה לאכילת דגים או זרעי פישתן טחונים)? מהי הכמות היומית המומלצת? (על האריזה רשום 1-3 יחידות ליום). בברכה, שולי

25/11/2004 | 21:30 | מאת:

שולי שלום, בספרות ישנם מחקרים המדווחים על יעילות תוספת אומגה 3 בהריון בהיבטים שונים כגון: התפתחותיים, הפחתת סיכון ללידות מוקדמות, אלרגיה ועוד. לא ידוע לי על מינונים ספציפיים של אומגה 3 המומלצים לנשים בהריון. בברכה, רונית ענבר