הפירסומים על הסכנה בויטמין E

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

13/11/2004 | 14:22 | מאת: יהודה זכאי

בימים אלה מתפרסות כתבות על תוצאת מחקר לפיה קיימת הפרזה מסוכנת לחיים בנטילת ויטמין E מדי יום בכמות של 200 או 400 יב"ל (יחידות בין לאומיות) כשהכמות המומלצת היא 15 בלבד ביום. במולטי ויטמין לנשים מעל גיל 50 של אלטמן "אומגה" כמות הויטמין E בקומפלקס כולו היא 200 יב"ל וישנם ויטמינים מיובאים מארה"ב של ויטמין E נפרדים הכוללים 400 יב"ל. אני מבין שחייבים כעת להפסיק גם עם הויטמין E 400 בכל כדור וגם עם "האומגה" מולטי ויטמין שכמות ה- E עומדת על 200. איך ניתן להשיג כמוסת ויטמין E עם 15 מ"ג בלבד ?

14/11/2004 | 14:18 | מאת:

שלום רב, לא קיים תןסף של ויטמין E במינון של 15 מ"ג ליום, תוכל להעזר במולטיויטמין המכיל מינונים נמוכים בהרבה. בברכה, רונית ענבר

17/11/2004 | 19:53 | מאת: ניצה

אודה על המלצה לתגבור צריכת מגנזיום ממזון ולא מתרופה. בצנטרום יש 100 מ"ג, איך מוסיפים עוד 300 מ"ג ליום? תודה, ניצה