חומצה פולית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

09/01/2004 | 19:52 | מאת: אליק

שלום רב מהם המינונים האופטימלים לצריכת חומצה פולית לצורך הורדת רמות גבוהות של הומוציטאין? האם מינון של 2.5 מ'ג לאורך זמן יש בו כדי לפגוע? מהם תופעות הלוואי במקרה של צריכת יתר?

12/01/2004 | 09:59 | מאת:

אליק שלום, הטיפול בהצטברות רמות גבוהות של הומוציסטאין, בדר"כ משלב בנוסף לתוספת חומצה פולית גם תוספת ויטמינים B12 ו B6 ( ראה תשובתי למילי עמ' 3 ). ההמלצות לתוספת חומצה פולית נעות בין 0.4 -1 מ"ג ליום. חומצה פולית הינה חומר מסיס במים לכן בדר"כ העודפים יופרשו בשתן. בברכה, רונית ענבר

12/01/2004 | 19:15 | מאת: אליק

רונית שלום, תודה על תשובתך.