מיגרנות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

09/01/2004 | 15:38 | מאת: שירה

רונית שלום, בשלושת השבועות האחרונים הנני סובלת מכאבי ראש שאובחנו (ע"י בדיקת הרחבת אישונים) כמיגרנה, אשמח לקבל המלצות לגבי תזונה היכולה להקל על המיגרנה וכמו כן לדעת האם ישנם מאכלים שעלי להמנע מלצרוך?

11/01/2004 | 13:33 | מאת: שי איל

שירה שלום. הגדרה של מיגרנה היא : כתוצאה של הרחבה של כלי דם שבאים למוח או כתוצאה של כיווץ של כלי דם שבאים למוח ישנו חוסר אספקת דם למוח כתוצאה משתי הסיבות הנ"ל (יכול להיות לחץ דם נמוך או לחץ דם גבוה .) הסיבות לאותו חוסר אספקת חמצן יכולות להיות רבות: א. אלרגיה למזון מסויים שגורם לסימפטומים של אלרגיה בו הגוף תוקף את אותו גורם זר .היום ידועים מספר מזונות או חומרים בתזונה שיכולים לגרום למיגרנה כמו: טיראמין : חומר שמצוי בגבינה צהובה בשוקולד וביין אדום לפעמים . מונוסודיום גלוטמט : תבלין שמשתמשים בו לתיבול מאכלים במזרח הרחוק שיכול לגרום לאותה מיגרנה . אוכל אלרגן אחר כמו: סויה , חיטה , פירות הדר ועוד . אם את יודעת שהמיגרנה באה לך מסיבה תזונתית הייתי מציע לך לעשות רישום של המזון שאת אוכלת ולשים לב מתי את מקבלת את המיגרנה לאחר איזה מזון שאת אוכלת את מקבלת את המיגרנה ופשוט להוריד את אותו רכיב מזון . דרך נוספת היא למשך שבועיים לעשות דיאטת הגבלה ללא המזונות ההאלרגניים שהזכרתי בהתחלה ולאחר שבועיים להתחיל לאט לאט להחזיר כל רכיב מזון אלרגנידהיינו: מוצרי סויה לאכול יומיים ולאחר יומיים להוסיף מוצר מזון אחר אלרגני וכך לראות לאיזה מזון את אלרגית. יש גם דרך של איבחון קינזיולוגי שאפשר לפי המוליכות החשמלית וכוח המחשבה לאיזה מזונות את אלרגית. בברכת בריאות טובה שי

11/01/2004 | 19:58 | מאת:

שירה שלום, באופן כללי, יש להרבות בשתיית מים בשילוב עם תזונה מאוזנת ומגוונת. ישנם אנשים הסובלים ממגרנות אשר עשויים להפיק תועלת מהגבלת צריכת מזונות העשירים בטיראמין כגון: שוקולד, גבינות צהובות ובשלות, נקניקים, רוטב סויה ועוד. בברכה, רונית ענבר

24/01/2004 | 20:25 | מאת: --

שלום, אחת הסיבות למיגרנה אצל נשים היא הורמונלית:יומיים לפני קבלת הוסת למשל.בגיל המעבר-שוב יש הופעת מגרנות שגלולות יכולות לגרום או להטיב עם המגרנות . מניסיון אישי.