חולשות וסחרחורות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

18/10/2004 | 19:34 | מאת: אור בר

אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס כבר כמה שנים ובתקופה האחרונה אני סובלת מבעיות מרובות כגון: סחרחורות, חולשה, עייפות בעיות עיכול וקוצר נשימה. בדיקות דם לרמת tsh, ובדיקות כלליות הראו כי הכל תקין, אבל הבעיות הולכות ומתגברות. איני אוכלת מספיק פירות וירקות ושאלתי היא האם ניתן לדעת אילו ויטמינים חסרים בגוף(האם יש בדיקה מיוחדת המגלה) ואם לא האם כדאי לי לקחת תוספי תזונה ואיזה?

19/10/2004 | 22:12 | מאת:

שלום רב, ישנם ויטמינים שאת רמתם ניתן לבדוק באמצעות בדיקת דם פשוטה ( לדוג' ויטמין B12), לגבי אחרים הבדיקות הרבה פחות זמינות. מומלץ לפנות לדיאטנית לאנמנזה תזונתית מפורטת שבאמצעותה ניתן להעריך חסרים תזונתיים פוטנציאלים. ניתן לשקול תוספת מולטיויטמין ( שאינו מכיל יוד). בברכה, רונית ענבר

21/10/2004 | 19:35 | מאת: אורחת

אולי כדאי לבדוק גם את יציבות החוליות בעמוד השדרה.