תוספת אשלגן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

19/09/2004 | 14:14 | מאת: דורון

לגבי תוספת אשלגן לטיפול בקורטיזון: אני מטופל מזה מס' ימים בפרדניזון במינון גבוה (נגד דלקת מעי). הטיפול ייארך כחודש. בעקבות תחושת עייפות רבה, אני מעוניין להוסיף אשלגן. כמה לבלוע ביום ? (רכשתי כדורי אשלגן- גלוקונאט של סולגאר, 99 מ"ג לקפסולה). כמו כן, אני נמנע כרגע לחלוטין מירקות ופירות, וחלב, ולכן התוספת של אשלגן נראית לי הכרחית. תודה !

21/09/2004 | 23:08 | מאת:

דורון שלום, חסרים לי הרבה נתונים אך באופן כללי, תוספת אשלגן היא בהמלצת רופא בלבד - הצטברות רמות גבוהות של אשלגן עלולה להיות מזיקה. מומלץ לפנות לדיאטנית המתמחה בטיפול בבעיות גסטרואנטרולוגיות על מנת לקבל הדרכה מקיפה ואפשרויות גיוון מתאימות. בברכה, רונית ענבר

24/09/2004 | 00:07 | מאת: רוחי

אשלגן אחראי על המע החשמלית בלב ולכן מסוכן לקחת על דעת עצמך, יש לקנות אשלגן בשחרור מושהה ואם כבר, אז לפחות כך. חוץ מזה שאפשר לבשל בסיר ירקות שורש כולל תפוח אדמה ולשתות את המים ויש לך תוספת אשלגן. לעייפות אפשר לקחת בי 12 עם חומצה פולית ורצוי להוסיף שמן דגי אשר יש להם תכונות אנטי דלקטיות והם מעולים לדלקת מעי.