אי נוחות וכאב

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

28/07/2013 | 16:25 | מאת: הוד

הי בת 25 סובלת במשך שנה מאי נוחות וכאבים באזור האגן במפשעה ובגב התחתון במיוחד בצד ימין עם הקרנה מדי פעם לרגל ימין במיוחד בישיבה. לאחרונה הכאבים נרגעו והגיעו למינימום נסבל אך יש לי אי נוחות תמידית באזור האגן(צד ימין רגיש) והמפשעה הימנית , מרגישה שלוחץ לעיתים קרובות ומרגישה כאילו כרחו חבל סביב המפשעה והישבן בצד ימין ומושכים את החבל לאחור כך שנוצר לחץ ואי נוחות שלא עוברים. הייתי אצל כירופרקט( לאחר שהאורטופד לא מצא כלום בצילום רגיל) והוא המליץ לעשות צילום סי טי במיוחד בגלל הכאבי הקרנה לרגל ימין מחשש לבלט דיסק. אז כמו שאמרתי הכאבים פחתו לי ומה שנשאר בעיקר זה האי נוחות הבלתי נסבלת , אז רציתי לדעת האם צילום סי טי רואה גם שרירים ועצבים ( במקרה שהאי נוחות קשורה לזה) או שהצילום מראה רק את השלד . תודה מראש

30/07/2013 | 14:54 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

הוד שלום, CT מראה גם עצבים ורקמות רכות, אך MRI יותר טוב לצורך זה. בכל מקרה האבחנה צריכה להיות קלינית על מנת לקבוע מה גורם לחוסר הנוחות. הדמייה יכולה רק לרמז לגורם והיא לרוב פחות חשובה מהבדיקה הקלינית. ד"ר יואב מוריץ - כירופרקט המעיין 4, מרכז ליגד 2, מודיעין 08-9266335 מרכז רפואי אסף-הרופא www.drmoritz.co.il

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב