בריאות הגב

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

21/06/2013 | 18:19 | מאת: אסף

שלום , ישנה שאלה שמטרידה אותי כבר המון זמן ואשמח לקבל מענה. במצב שאני יושב לדוגמא על הספה ו"שוקע" בה כאשר הגב הוא לא ישר ,האם התנוחה פוגעת בגב בטווח ארוך ? כי ישנן שמועות שכן אבל למעשה אפשר לשבת ככה הרבה זמן ולא מרגישים כאב בגב ולכן הדבר קצת מטעה.

22/06/2013 | 16:49 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

אסף שלום, אכן, ישיבה בתנוחה שאתה מתאר אינה בריאה לגב. במצב הזה הגב אינו מקבל כל תמיכה ולכן יש מתח גדול ברצועות ולחץ גבוה בתוך הדיסקים הבין חוליתיים. בברכה, ד"ר יואב מוריץ כירופרקט רפואי אסף הרופא המעיין 4, מרכז ליגד 2, מודיעין 08-9266335 www.drmoritz.co.il

22/06/2013 | 20:51 | מאת: אסף

ראשית תודה , רק שאלה , הרי הגב כן נשען על משהו אז למה הוא לא מקבל תמיכה? ואם כן גם שינה צריכה להיות לא בריאה לגב ? תודה

23/06/2013 | 09:00 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

אסף שוב שלום, אכן, הגב נשען על גב הספה אך ישיבה כפופה שכזו גורמת למתיחה מתמשכת של הרצועות ובשלב מסויים הן עלולות לאבד את האלסטיות שלהן (מונח מעולם הפיזיקה שנקרא קריפ). אינך יכול להשוות ישיבה לשינה בגל כוחות הגרביטציה הפועלים על עמוד השדרה בצורה שונה בישיבה ובשכיבה. בברכה, ד"ר יואב מוריץ כירופרקט רפואי אסף הרופא המעיין 4, מרכז ליגד 2, מודיעין 08-9266335 www.drmoritz.co.il

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב