שרירים בגב ובצואר נתפסים לעיתים קרובות

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

23/12/2012 | 11:42 | מאת: סיגל

שלום רב, אני בת 35 ואמא לתינוק בן שנה וחצי.אני לא מתאמנת כבר למעלה משנתיים כשלפני שילדתי התאמנתי כ 6 שנים בממוצע 4-5 פעמים בשבוע. בחודשים האחרונים נתפסים לי השרירים בגב ובצואר לסירוגין למשך מספר ימים, אף פעם לא סבלתי מזה ורציתי לדעת האם יש קשר ישיר לכך שאני כבר לא מתאמנת? או האם קשור לכך שאני מרימה את התינוק באופן יומיומי מס' פעמים ביום(משקלו כ-13 ק"ג)? או אולי לאפידורל שקיבלתי... ומה הפתרון שיכול למנוע אותו? כרגע לצערי הספורט היחידי שאני יכולה לעשות הינו לטייל בעגלה ולשחק בגינות הציבוריות... תודה

21/01/2013 | 20:14 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

סיגל שלום, קיים סיכוי סביר שיש קשר לחוסר הפעילות הגופנית ולהרמת התינוק. עיניין האפידורל פחות רלוונטי ככל הנראה. את צריכה למצוא זמן לבצע תרגילי חיזוק לשרירי הליבה ומקרבי השכמות או במסגרת חוג פילאטיס לדוגמה או לבד בבית. בברכה, ד"ר יואב מוריץ - כירופרקט המעיין 4 מרכז ליגד 2, מודיעין, 08-9266335 מרכז רפואי אסף הרופא www.drmoritz.co.il

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב