האם חייבים CT?

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

07/07/2012 | 19:47 | מאת: אילן

אני בן 44. נשלחתי לבצע EMG על מנת לבדוק האם דלדול של שריר 4 ראשי רגל ימין קשור לבעיה עצבית. התשובה היתה: normal NCS of the lower limbs. in EMG - signs of mild chronic radiculopathy L3-L4-L5 ,billateral. this picture may be competible with spinal stenosis. לדעת הרופא האורטופד זה לא קשור לבעית הברך. כמו כן לדעתו זה שינוי מזערי. הוא חושש לשלוח אותי ל CT בשל קרינת יתר. האם לדעתכם יש לצלם או שכירופרכטור מיומן יכול להבין מה קורה ולטפל ללא CT?

15/07/2012 | 10:41 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

שלום, איבכון נעשה ברובו ע"י ההיסטוריה הרפואית והבדיקה. כל שאר הצילומים ובדיקות המעבדה נועדים בדרך כלל ואשר את האבחנה. לרוב ניתן להתחיל טיפול שמרני (כגון כירופרקטיקה)ללא צורך בCT ולהחיליט בהמשך לפי ההתקדמות. חשוב לזכור כי יש לשקול כל מקרה לגופו. בברכה, ד"ר יואב מוריץ - כירופרקט המעיין 4 מודיעין 08-9266335 מרכז רפואי אסף-הרופא www.drmoritz.co.il

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב