המשך - בלט\פריצת דיסק l5-s1

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

15/11/2011 | 13:36 | מאת: רוי

שלום רב ד"ר מוריץ. ב-9/11 כתבתי הודעה בפורום בנושא בלט דיסק בשלשה גבהים. אכן קיבלתי תשובה, ולאחר מכן הוספתי המשך. להלן תוכן ההודעה: בהמשך לזאת ביקרתי אצל נויורכירורג, מומחה לניתוחי עמוד שדרה, בניגוד לכל שאר הרופאים הוא הסתכל על ה-CT עצמו ואמר לי שיש ללי פריצת דיסק די גדולה ב-l5-S1. מה שהוא אומר שהפתרון הוא לחכות לראות ואם קיים סבל מתמשך אז לשקול ניתוח. אני לא בסבל נוראי ושבוע ללא משככי כאבים. הכאב בגב פחת אך לא נעלם. מה שמפריע לי זה הסימפטומים הנוירולוגיים שהם בעיקר תחושתיים (אם תרצה אפרט) והכאב הסכיאטי - כואב אבל לא סוף העולם. ואני שואל: 1. האם הטיפול הכירופרקטי עדיין יכול להועיל? 2. האם גם במקרה של פריצה שבה הדיסק הפגוע לוחץ יש טעם להמשיך? 3. האם החלמה או שיפור יכולים לקחת זמן רב - עד חצי שנה למשל? 4. האם החומר שנספג בגוף הוא רק הנוזל מהדיסק או חלק הדיסק עצמו? בדיקתו די סתמה את הגולל בנושא זה. תודה רבה,

19/11/2011 | 17:42 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

רוי שלום, בכ-95% מהמקרים של כאבים סכאטים ניתן לטפל בצורה שמרנית (ללא ניתוח). לחץ הדיסק גורם לדלקת בעצב ומטרת הטיפול היא הורדת דלקת זו. ההחלמה משינוי תחושתי יכולה להימשך זמן רב. בברכה, ד"ר יואב מוריץ - כירופרקט מומחה המעיין 4, מרכז ליגד 2, מודיעין 08-9266335 מרכז רפואי אסף-הרופא www.drmoritz.co.il

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב