כאבי גב תחתון ונימול

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

05/10/2011 | 08:19 | מאת: רועי

שלום רב, מזה כשלשה שבועות אני סובל מכאבי גב בעוצמות שונות. נכון להיוםפ הכאב הוא הפחות מדאיג ופחות מציק. לפני שבועיים ביקרתי אורתופד והוא ביקש ממני לבוא לביקורת נוספת. מה שמפריע לי, או מדאיג אותי יותר נוכן, הוא התחושות הנוספות. ההקרנה שלי היא לרגל ימין מבחינת הכאב, ובכף רגל זו גם הרגשתי נימול שהלך והשתפר - כרגע הוא די משני. העניין הוא שכאילו הייתה נדידה של התחושה לרגל שמאל. בכף רגל שמאל יש לי תחושת נימול שאיננה קבועה ומשתנה במהךלך היום. אם יש לי בלט או פריצת דיסק אני מניח שהנימול יכול להגרם מכך. מה שאני רוצה לדעת אם טיפול כירופרקטי משפיע על הנימול, העקצוץ או השריפה, או שמדובר בנזק עצבי חמור שלא יעבור לעולם אלא בניתוח? כמו כן, מה באמת נחשבת תחושת נימול שצירכה להדאיג? מה העוצמה? ובאילו חלקים של הרגל? אני שואל זאת על סמך ניסיונכם. תודה,

05/10/2011 | 09:15 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

רועי שלום, אכן מתאור המקרה עולה תמונה המתאימה לתסמונת של פריצת דיסק עם לחץ עיצבי. העובדה שאתה חש נימול בשתי הרגליים עלולה לרמז על פריצת דיסק מרכזית אחורית. נימול או אובדן תחושה שצריכים להדאיג הם באזור איברי המין ופי הטבעת, במיוחד אם מלווים באובדן שליטה על סוגרים או קושי במתן שתן. על פניו, טיפול כירופרקטי בהחלט יכול לעזור למצבך אך דרושה כמובן בדיקה מדוייקת. שנה טובה וחתימה טובה, ד"ר יואב מוריץ - כירופרקט מומחה המעיין 4, מרכז ליגד 2, מודיעין 08-9266335 מרכז רפואי אסף-הרופא www.drmoritz.co.il

05/10/2011 | 12:13 | מאת: רועי

ראשית תודה, שנית, האם המצב שאני מתאר נפוץ? האם המצב בגדר חמור או שמע יכול להמשך גם פרק זמן ניכר? שאני אומר נפוץ הכוונה לשכיח? והאם מה שאני מתאר הוא אופייני לבעיה? האם יש לי סיבה אמיתית לדאגה לדעתך? תודה, שנה טובה וחתימה טובה

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב